Succes voor Tritanium bij UT Triathlon!
17 mei 2018
Weekend Wrap-Up!
29 mei 2018

Zernike Campus Run Bike Run

Afgelopen zondag mocht er weer geraced worden in Groningen bij Tritaniums befaamde Zernike Campus Run Bike Run! De wedstrijd maakte voor de tweede keer onderdeel uit van de Run Bike Run Series, wat betekende dat er Tritanen startten in twee verschillende series.

Bij de recreanten stonden Friederike (en haar vader!) en Jeroen aan de start. Voor Friederike was dit de eerste wedstrijd waarbij ook op de fiets geracet moest worden, spannend dus! Gelukkig had ze er veel plezier in en zette een nette tijd neer. Bij de mannen wist Jeroen heel lang de koppositie vast te houden, totdat hij het bij het fietsonderdeel toch moest afleggen tegen een erg snelle tijdritfiets. Bij het looponderdeel wist hij nog een stuk dichterbij nummer 1 te komen, maar uiteindelijk finishte hij als tweede op slechts 16 seconden van de winnaar. Dat belooft veel goeds voor Jeroens seizoen!

Ook bij de Run Bike Run Series stond een aantal Tritanen aan de start. Bij de heren startten Rutger, Jesse en Maarten en bij de dames stond Janika aan de start. Janika was op het laatste moment ingevlogen als vervanging (hulde!). Voor haar was het een spannende wedstrijd omdat het überhaupt de eerste keer was dat ze mee zou doen aan een duathlon. Helaas raakte ze bij het fietsen een beetje van het parcours, waardoor ze wat langer bezig was met dat onderdeel. Toch wist ze zich uiteindelijk prima te handhaven in het veld van sterke dames. De heren stonden hoog in het klassement en moesten het dus goed doen bij deze wedstrijd. Gelukkig liep Rutger, ondanks dat hij zich niet fit voelde, een supergoede race en finishte als zevende. Jesse, die ook nog in de organisatie van de wedstrijd zat en dus al de hele dag dingen aan het regelen was, finishte alsnog op een nette twaalfde plek, niet ver achter Rutger. Bij Maarten ging het naar eigen zeggen niet goed, toch finishte hij niet zo veel later dan de top van deze wedstrijd. Ook praeses Thijs deed mee en liep zo’n goede race dat hij zomaar als vierde finishte! Top!

De heren van Triteam Groningen wisten ook de vierde plek te behalen, wat betekent dat ze nu in het klassement op de vierde plek staan. Dat wordt nog spannend bij de finale in Nijmegen!

Preview: komend weekend doet Tritaan Symen zijn IronMan, heel veel succes!!