Wedstrijdverslag Vroomshoop en Almere
10 september 2018
CROSSEN EN ZEVEN HEUVELEN
19 november 2018

WIE JARIG IS…..GAAT VOOR PODIUMPLEKKEN!

Afgelopen zondag werd Tritanium 16 jaar en dat moest uiteraard- geheel in stijl – gevierd worden.
Waar vorige week nog maar weinig Tritanen stonden te trappelen om de schaatsen uit het vet te halen, was er deze week des te meer animo om te racen bij de VOV Run in Vries. Vijf mannen en vier vrouwen gingen de strijd aan op de 5 en 10km. Een fris briesje, een aangenaam buitje, prima loopweer en de resultaten mochten er dan ook zeker zijn!

Op de 5km gingen Jordi en Bart van start. Jordi Fuhler had van tevoren wat spanning. Het was al lang geleden dat hij voor het laatst deze afstand had gelopen, los van een triathlon. Deze spanning werd alleen nog maar erger toen hij er na het inlopen achter kwam dat al zijn goede racegear nog in de auto van Harm-Jan lag, en, dat deze auto op slot zat! Nog net op tijd kon hij een nieuw startnummer ophalen en toch van start gaan, maar door deze adrenaline rush was de batterij na de derde kilometer leeg. Ondanks dat wist hij toch op het podium te komen, een mooie derde plek en dat belooft natuurlijk heel wat voor de volgende wedstrijdjes! Bart Smink stond een stuk relaxter aan de start, de uitrusting onder controle, geen gekkigheden en zo liep hij strak naar een tweede plek op het podium met 18:09!
Op de 10km stonden Bram, Harm-Jan en Thomas aan de start. Bram Smit, helemaal in zijn nopjes met z’n nieuwe mountainbike, liet zien dat zijn vorm in Roktober niet is verloren! Hij liep een dik PR en kwam daarmee op de derde plek! Ook Thomas van Belle deed het goed. In het knaloranje triatleet shirt rende hij menig man voorbij en liep de race uit in 44:06! Voor Harm-Jan Stuut was het na de hele en halve triathlon van afgelopen zomer even wennen om al na 10km klaar te zijn. Met een strakke tijd van 38:09, kwam hij over de finish. En: als hij deze vorm behoudt de aankomende 20 jaar, dan heeft hij gegarandeerd een podiumplek in zijn age-group:)

Dan naar de dames, die gingen alleen voor het lange werk. Friederike Rost ging voor haar eerste 10km en dat met succes! Hoewel ze het zwaar had met de wind tegen, was dat niet aan haar tijd te zien! Een mooie derde plek en een speaker die helemaal gecharmeerd was van de penningmeester. Ook voor Anne van Wijngaarden was het weer eens tijd om eens wat anders te doen dan hele en halve marathons. De eerste kilometer ging lekker, maar daar bleef het bij. Met kramp in de benen is ze wel doorgelopen en met een prima tijd gefinisht.
Dan Johanna Lorenz. Bij de vier mijl liet ze al zien dat deze dame enorm hard kan lopen en in Vries was dat niet anders! Met een pace van 4:07 vloog zij door Vries en werd hiermee niet alleen eerste in haar age-group, maar ook eerste van alle dames op de 10km. Heel knap werk allemaal!

De tussenstand is terug te vinden onder evenementen >> Wintertenencompetitie