Zernike Campus Run Bike Run
24 mei 2018
NK-weekend
3 juni 2018

Weekend Wrap-Up!

Hoge temperaturen, hogere podiumplekken

Ondanks de tropische omstandigheden stond er dit weekend geen maat op atleten van Tritanium. Zowel in Heerenveen, Staphorst, Almere en in de Ardennen, bij het Reitdiep en op Lanzerote werd er geraced. En met succes!

Zaterdag
07:00. Om met de meest tot de verbeelding sprekende prestatie te beginnen: Symen de Jong stond om 07.00 aan de start van zijn eerste hele triathlon. Met zijn keuze voor de Ironman Lanzarote – de wind en hoogtemeters (2500) maken de wedstrijd op het vulkanische eiland één van de zwaarste triathlons ter wereld – had Siemens het zichzelf alles behalve gemakkelijk gemaakt. Met een dijk van een zwemtijd (00:58:06) en sterke fiets- en looptijden (resp. 06:06:18 en 04:10:09) finishte hij in 11:21:48!

11:45 Inmiddels had het startschot ook in minder exotische oorden geklonken. Founding Father Henk-Jan Dolsma zette bij Triathlon Heerenveen de snelste zwemtijd, fietstijd en looptijd neer en kwam – vanzelfsprekend – als eerste over de meet.

13:00 Bij Triathlon Staphorst stonden meerdere Tritanen aan de start. Op de kwartafstand beet Ernst van Bergen de spits af. Door sterke prestaties op alle onderdelen in combinatie met de snelste wisseltijden wist hij de concurrentie (vlak) achter zich te houden, waardoor hij niet alleen de beker, maar ook het bijbehorende barbecuepakket in ontvangst mocht nemen.

14:00 Ondertussen waren Ingmar Kloek en Constantin Demuth aan de 1/8ste afstand begonnen. Ingmar lag al na de eerste wissel op kop en kwam, door een straffe fietstijd en snelste looptijd, onbedreigd als eerste over de finish. Vanwege het neerzetten van de snelste looptijd mocht Ingmar, naast het barbecuepakket, ook de droge worst mee naar huis nemen. Constantin voltooide zijn eerste triathlon als voorbereiding op de Speedman volgende maand. Na prima zwem- en fietstijden gaf hij er bij het lopen een klap op, met een sterke negende plek als resultaat.

Super Sunday
08:30 Zwaartepunt van het weekend was onmiskenbaar de DUIN Triathlon & Duathlon Almere. Alle teams van Triteam Groningen stonden bij deze wedstrijd aan de start. Het programma bestond uit een sprinttriatlon voor de 4e, 3e en 2e en een triple mix voor de 1e en eredivisieteams. In de 4e divisie bestond het team volledig uit Tritanen: Bart Smink, Dennis WeerdenburgWeerdenburg, Rick Nevels en David van Eekhout Al deze mannen zette een sterke prestatie neer, met een vierde plek als teamresultaat. Eervolle vermelding verdient Bart die zijn tweede tweede plek in de teamcompetities pakt.

11:00 Ondertussen zocht Telma Van de Kamp uitdaging bij TriNatura La Roche en Ardenne, een crossduathlon bestaande uit 1000m zwemmen, 28km mountainbiken en 8km trailrunnen in de Ardennen. De uitslagen zijn nog niet gepubliceerd, maar wij verwachten dat voor een beetje Amelandse zo’n wedstrijd geen probleem zal zijn.

11:10 Enkele uren later gingen Anne Borst en Klazina Korver samen met hun teamgenoten van GVAV, de strijd aan in de 2de divisie. Anne genoot van de hitte, waardoor zij met een 18de plek haar team op sleeptouw nam. Ook Klazina zette een sterke tijd neer.

11:50 Intussen was ook Harm-Jan Stuut van start gegaan in de 2de divisie. Mede door een sterke fietstijd wist ook hij een 18de plek te bemachtigen.

12:00 Even terug naar good ol’ Groningen, waar Jesse Nijboer tussen het scriptieschrijven door de Reitdiephavenrun meepakte. De drie zeemijlen (5,6km) legde Jesse, gehinderd door de hitte en fietsbenen, af in 18 minuten en 58 seconden. Daarmee pakte hij de eerste plek: de vierde van het weekend!

14:00 Lydwien Wilbers en Marieke van den Brink waren de eerste Tritanen die kennismaakte met de triple mix: een wedstrijd bestaande uit drie heats waarbij de onderdelen zijn ‘gemixed’, steeds met een rustperiode van 10 minuten ertussen. Afstanden: 200m zwemmen, 5km fietsen en 1,5 lopen. Zowel Lydwien als Marieke hielden zich goed staande.

15:30 De mannen uit de eerste divisie, Rutger Duursma, Bram Smit, Jacob Veenstra en Niels Grote Beverborg (GVAV) zijn, na degradatie vorig seizoen, gebrand op revanche. Met louter top tien klasseringen en daardoor een eerste plek als team is de eerste

stap naar promotie gezet. Kers op de taart was de prestatie van Rudy, die na afloop op het hoogste podium mocht stappen. Jordi Fuhler maakte zijn debuut in de eerste divisie (voor Triathlonteam The Boks) en niet onverdienstelijk. Met name het zwemmen was on point, waardoor hij een dertigste plek pakte! Veteraan Edwin Dasselaar – uitkomend voor Ferro Mosae – bleef Jordi net voor: hij eindigde als 29ste.

17:00 In de eredivisie deden Margot Reinders en Elsemieke Stokman weinig onder voor de concurrentie en voor elkaar. Na de eerste heat lagen ze op achterstand, maar ze wisten zich – ondanks de hitte – samen terug te knokken. Waarvoor hulde!

Gedetailleerdere wedstrijdverslagen door de deelnemers volgen uiteraard spoedig in de Tritanium Times!