Introductieweek!
5 september 2018
WIE JARIG IS…..GAAT VOOR PODIUMPLEKKEN!
16 november 2018

Wedstrijdverslag Vroomshoop en Almere

Na een korte zomerstop (voor de meesten dan) was het afgelopen weekend weer tijd om serieus te racen. Zaterdag stonden de leden van de eerste divisie aan de start in Vroomshoop bij een Team Time Trial. Bij de mannen startten Rutger en Jacob en bij de vrouwen was Franciska ingevlogen om onder andere Lydwien te versterken. Met deze toppers aan de start was het ook niet verassend dat er zowel bij de mannen als de vrouwen een eerste plek werd behaald. De mannen houden daarmee hun streak vol en in het bijzonder Rutger heeft nu nog steeds alleen maar eerste plaatsen behaald in de eerste divisie. Hulde!
Daarnaast startten ook Bram en Milou in Vroomshoop. Milou moest de wedstrijd helaas al snel staken omdat ze een onverwachtse glijder maakte in de bocht. Gelukkig was ze vandaag alweer aan het hardlopen, dus dat komt wel goed 😉 Ook Bram had wat pech in Vroomshoop, ten eerste had hij (officieel) niet de snelste fietstijd, maar daarnaast stootte hij ook nog zo hard zijn teen dat hij nog steeds geen normale schoenen kan dragen. Gelukkig hengelde hij de eerste plek binnen, ondanks teenblessure. Goed bezig!
 
Zondag stond de finale voor de eredivisie op het programma met een Team Relay in Almere. Tritanen Fenna en Margot verdedigden hier de eer van het eredivisieteam. Ondanks het feit dat Margot kort geleden een halve had gedaan (en goed ook!) en Fenna per ongeluk haar wedstrijdschoenen had weggegooid, wist het team een mooie negende plek te bemachtigen. Goed gedaan dames!
Daarnaast had Rutger nog niet genoeg podiumplekken gehaald dat weekend en besloot met Ernst mee te gaan naar het Friese Witmarsum voor een achtste triathlon. Beiden presteerden super; Rutger werd (alweer) eerste en Ernst eindigde op een nette vierde plek, ondanks niet helemaal de snelste route te hebben genomen tijdens het hardlopen. Klasse!
 
Daarnaast nog een shout-out naar Harm-Jan die afgelopen zomer een Ironman voltooide (ook al was het zwemonderdeel vervangen door een extra looponderdeel) in een supersnelle 9.02 uur. En we mogen Edwin, hoewel hij geen Tritaan meer is, ook niet vergeten, want die deed afgelopen weekend in Almere een Ironman in 9.08 uur! Top prestatie heren!!