TRITEAM IS LOS!
22 maart 2019
TOPPERS OP DE THUISWEDSTRIJD!
17 juni 2019

WAT EEN WEEKEND !

Tuurlijk, iets met een koning die jarig was, feestjes hier en daar, maar dat waren allemaal bijzaken van alles wat Tritanium heeft meegemaakt dit weekend. We nemen u even mee langs de mooie prestaties:
Met als eerst, Maarten Oosterhuis die ter ere van het grote feest, de koningsloop in Hasselt liep. Precies tussen de regenbuien door liep hij een mooie 10km en werd daarmee 9de!
Ook ter ere van onze Willy, werd de mooie theetocht gereden. Een stel dappere dames ging de mooie toch naar Houwerzijl aan voor een lekker bakkie thee met vooral lekker stuk taart, om moed te verzamelen voor de terugtocht. Dat bleek ook wel nodig met een flinke hoosbui vlak voor Groningen, maar desalniettemin een mooi tochtje Groningen en omstreken.
Zondag was het een vol programma bij Tritanium met allereerst een marathondebutant: Constantin Demuth mocht na weken van vele, vele, vele loopkilometers eindelijk los in Hamburg en liep zijn marathon debuut dik onder de 4uur, namelijk in 3:49:14, heel knap!
In eigen land waren 5 doorgewinterde teams afgereisd naar Arnhem voor de Team Triathlon. De ervaren dames van Gezellig met een zachte G wonen dan wel niet meer bij elkaar in huis, je kunt zien dat hun teamwork nog steeds sterk aanwezig is en ondanks allerlei blessures en vandetrap-valpartijen wisten Margot Reinders, Lydwien Wilbers en Anne Borst over de finish te komen (doel bereikt) en zelfs 5de te worden!
De bestuursdames die even later los mochten, hadden de teamwork ook helemaal goed voor mekaar. Anne van Wijngaarden, de golf- en windbreker zorgde dat Ina Karn en Friederike Rost genoeg krachten konden sparen zodat ze haar vervolgens over het zware loopparcours konden duwen (#waarzijndecrossbenen?) en kwamen gemoedelijk hand in hand als 11de over de finish.
Weer even later trokken de Nobele Nozems ten strijde. Zoë Mens, Claar Hoeve en Sanne Tol hadden aan hun Strava te zien een uitstekende teamvoorbereiding gehad en alle onderdelen in teamvorm goed geoefend. Zo kwamen ze als een (met nobel?) gesmeerd machientje de finish over.
En uiteraard ingevlogen vanuit exotisch Markelooooooo, was team Markelooooo present! En oooooo wat was het pittig op die Arnhemse heuvels, maar oooooo wat hebben ze het goed gedaan. Renske Wold, Martine Knol en Anouk Auener op hun eerste triathlon van het seizoen!
Maar waren er dan helemaal geen mannen mee naar Arnhem? Oh jawel, Jeroen van Schaik stond met Reinier lekker met de meiden Floor Metz en Baukje Zaaijer klaar om te racen. Lekker met de meiden zwemmen, lekker met de meiden fietsen, lekker met de meiden lopen en lekker met de meiden een eerste plek bemachtigen!
Iets minder zuidelijk afgezakt was Bram Smit, die revenge kwam nemen op vorig jaar bij de Triami Sprint Triathlon. Nu hij het parcours daadwerkelijk kon zien ging dit überhaupt al een stuk beter, en door het eredivisie trainingskamp waren de beentjes op de precies goede scherpte gezet waardoor hij een derde plek binnensleepte! Lekker bezig Smith!