De RBR series zijn begonnen!
5 april 2018
Batavierenrace
23 april 2018

Tritanium zwemloop

Gisteren was het weer tijd voor Tritaniums befaamde zwemloop! Hoewel de meeste Tritanen gestrikt waren om te vrijwilligen, stond er nog een flink aantal blauwe tenues aan de start. Op de kwart afstand startten Milou en Constantin en op de achtste startten Harmen, Henk-Jan, Joost, Janika, Friederike, Thomas en Bas. Een sterke afvaardiging bleek, want het resulteerde in flink wat podiumplekken! Op de kwart afstand wist Milou zowaar de eerste plek te behalen door te finishen in een mooie tijd van 1:05:25 uur! Constantin liep ook een mooie race in 1:03:16 minuten. Op de achtste afstand haalde Joost de eerste plek binnen in een tijd van 24:12 minuten, iets daarachter volgde Henk-Jan op de vierde plek in 25:56 minuten (terwijl hij 50 meter te veel had gezwommen). Harmen eindigde op een nette vijftiende plek, in een tijd van 31:24 minuten. Bij de dames behaalde Friederike de derde plek in 31:45 minuten en kwam Janika als achtste over de meet in 35:18 minuten. Last but not least: Thomas en Bas wisten als team de eerste plek te halen op de achtste afstand in 28:43 minuten. Super gedaan allemaal! En WedCie, bedankt voor het organiseren van deze geslaagde wedstrijd!

Beter laat dan nooit; we hebben ook nog veel sterke resultaten te delen vanuit het weekend hiervoor. Toen stond namelijk de tweede wedstrijd uit de RBR-series al weer op het programma. Bij de eerste wedstrijd, het weekend daarvoor, hadden zowel het mannen- als het vrouwenteam van Triteam Groningen laten zien dat ze in topvorm zijn door supergoede resultaten te behalen. Dit keer bleken de benen bij de meesten wat minder, wat resulteerde in wat minder blije hoofden dan de vorige keer. Enfin, af en toe een offday hebben is natuurlijk prima en daarnaast was Jesse gelukkig wel heel tevreden met de wedstrijd die hij neerzette door zomaar op de 14e plek te eindigen. Zowel de mannen als de vrouwen eindigden uiteindelijk als zevende! Dat maakt dat het mannenteam van Triteam Groningen nu op de vierde plek staat en het vrouwenteam op plek 6! Alsnog een puike prestatie van beide teams!

Daarnaast stond ook de marathon van Rotterdam op het programma voor een aantal Tritanen. Ondanks het warme weer, waar we natuurlijk helemaal niet aan gewend zijn als Nederlanders, liepen Jeroen van Schaik en Mathijs Pieters de marathon beiden in een sublieme tijd! Mathijs kwam al na 3:05:38 uur over de streep en een korte tijd daarna finishte Jeroen in 3:16:07 uur. Absolute klasse heren!!