TOPPERS OP DE THUISWEDSTRIJD!
17 juni 2019
TRITANIUM INTRODUCTIE
21 augustus 2019

TRITANIUM ON FIRE

TRITANIUM ON FIRE
De laatste week van reguliere trainingen zat erop, maar in plaats van direct in vakantiemodus te gaan, gingen heel wat Tritanen nog verschillende uitdagingen aan dit weekend!
Te beginnen met Triathlon Didam. Daar stonden Fenna Heijnen en Thijs Wiggers aan de start van hun eerste halve triathlon. Aan de voorbereiding kon het niet liggen; Thijs had de maandag ervoor nog zijn zwemmeters van 2019 verdriedubbeld, en Fenna had toch zeker wel een duurloop van 60 minuten in de benen. En met die voorbereiding lagen ze allebei goed in het veld. Thijs had een 5de fietstijd en daarna ook nog eens een 4de looptijd en werd 6de in zijn leefttijdsklasse! Fenna kwam met haar 5de zwemtijd, 9de fietstijd en 8ste looptijd op een hele mooie achtste plek. Wat een debuten! Ook Jens Rasmussen deed mee aan de halve en lag goed in de race met een mooi fietsgemiddelde van 40km/u. Maar misschien gingen de gedachten al naar de ijsjes naar de finish en was hij even afgeleid waardoor hij lelijk viel en de race helaas niet kon afmaken, beterschap Jens! Een ander debuut was van Jolanda, die na 4 jaar lid bij Tritanium het toch maar eens tijd vond om een triathlon te doen. Daar was Didam natuurlijk uitermate geschikt voor met de vele support! Meteen voor een OD gaan was een flinke kluif, maar ze werd 11de. Topprestatie!
Maar ook de zondag was het een triathlondrukte! Om 10 uur stipt gingen de Gasselte Gangsters van start bij de Run Forest Run Cross Triathlon. Trainert Henk-Jan Dolsma had de racesmaak na Rotterdam wel weer te pakken en werd na een mooi potje crossen in een mooi nieuw pakkie 2de! Ook Janco Nolles deed mee en had het na als eerste uit het water te zijn gekomen, wel zwaar met de karige mountainbikevoorbereiding. Gelukkig stond er goeie support aan de kant en die hielp hem erdoor! Daarnaast was Stuut (in zijn nog steeds incognito outfit, maar de TC ziet alles) aanwezig en in zijn laatste loodjes voorbereiding voor IronMan Hamburg paste deze race mooi in de planning. Met deze offroad kilometers in de benen komt die IronMan straks helemaal goed!
We schakelen even over naar Utrecht waar de tweede divisie hun individuele sprint deed, met enorm veel succes! Loes van Oosterhout en Zoë Mens hadden dit jaar al eens gestart in stayerwedstrijden, dus dit was toch wel even spannend omdat het er individueel op aankomt, maar de dames hebben weer mooie tijden gemaakt en vooral weer een topdagje Triteam in de pocket. Sanne Tol en Anne van Wijngaarden startten voor Triteam 3. Na de prive-fietsles van Sanne heeft ze de fijne truucjes van het vak geleerd en liep daarna ook nog eens heel hard, dat in combinatie met de toptijden van de andere teamies, resulteerde in de eerste plek! Ook de mannen van de tweede divisie gingen voor goud. Traiinert Veenstra had wel weer eens zin in een wedstrijdje en als deze man in het team zit, kan met eigenlijk niet verliezen (en behoudt hij zijn wedstrijd-win-streak nog altijd) SUPER!