WAT EEN WEEKEND !
29 april 2019
TRITANIUM ON FIRE
8 juli 2019

TOPPERS OP DE THUISWEDSTRIJD!

Toppers op de Thuiswedstrijd
Het was tijd voor het grote Speedman weekend. Heerlijk om eens niet 3 uur in de auto te hoeven zitten om naar je wedstrijd te gaan. Onwennig bijna, je hebt bijna het idee alles te vergeten – aldus Fenna Heijnen. Maar, we klagen zeker niet, integendeel, we kijken terug op een prachtige dag!
Heel wat Tritanen hadden zich ingeschreven voor de race, velen kwamen kijken of vrijwilligen dus de sfeer zat er goed in. Eerst mochten de deelnemers van de 1/8 van start. Daar kwam de eerdergenoemde Fenna uit. Ze had een eer hoog te houden na de winst van vorig jaar. En dat deed ze! Heel wat mannen op sjieke tijdrijders zijn gisteren gechickt en Fenna won vol overmacht! Ook bij de achtste op het parcours was Tess Bosch, die helemaal terug is van weggeweest uiteraard de Groningse wedstrijdsfeer even moest proeven. Daarnaast was Ineke Hendrikse te vinden. Die ter voorbereiding op haar triathlon in Amsterdam zich op het laatste nippertje had ingeschreven voor een generale repetitie. Met zo’n Kardingebult in de benen moet Amsterdam toch een eitje worden! Bij de mannen streed Timon van der Berg voor de eer. Hij was al te zien bij een aantal RBRs en we weten dat hij diep kan gaan. Vandaag deed hij een individuele race en met uitmuntende tijden (zelfs een 7de looptijd) was het een groot succes!
Terwijl de 1/8-gangers al hoog en breed op de fiets zaten, mochten de ¼-gangers net het water in. Daar waren nog meer Tritanen te vinden! Waaronder Telma Van de Kamp. Ja, u leest het goed. Waar zij vorige week nog off-road de smalle Belgische paadjes afscheurde op de mountainbike, moesten nu de aero-skills uit de kast gehaald worden. Het fietsen was een pittig onderdeel, maar eenmaal van de fiets wist ze weer heel veel mensen in te halen en werd 4de! Twee kleine minuutjes later kwam Olga Pijpers al over de finish gerend, die had zowel haar eerste triathlon en zowel meteen haar eerste kwart afgelegd! Op de Run-Bike-Run hebben we haar al vaker zien shinen, maar een potje triathlonnen kan ze dus ook zeker! Ook incognito in burgerkleding deed Harm-Jan Stuut mee aan de kwart en liep een hele steady race waarbij hij een derde plek behaalde! En Robbert Vdm ging de strijd met zijn kameraden aan op zijn eerste triathlon. Alle trainingen en recovery-yoghurtjes hebben hun vruchten afgeworpen en hij mag zeker trots zijn op deze prestatie!
Naast de individuele races was er nog een heus Tritanium Team aanwezig. Waar een zwaluw nog geen stamppot maakt, maken de zwaluw en de stamppot samen wel een eerste plek! Het was de perfecte combinatie van Anne van Wijngaarden die als tweede dame uit het water kwam, de kneiterharde koersch van Jens Rasmussen (42,8km/u!) en de wapperende manen en sterke benen van Sanne Tol (die ondanks de vierde keer bult die echt niet leuk meer was toch 4:39m/km liepen!) die hun de eerste plek opleverden. Klasse!