Batavierenrace
23 april 2018
Zernike Campus Run Bike Run
24 mei 2018

Succes voor Tritanium bij UT Triathlon!

Afgelopen weekend stond voor een groot deel van de Tritanen de eerste triathlon van het seizoen weer op het programma: de UTT! Zoals elk jaar was ook dit jaar een grote afvaardiging van Tritanium aanwezig. Naast 5 teams die meededen met de recreanten, stonden er ook voor de tweede, derde en vierde divisie Tritanen aan de start!

Bij de recreanten startten twee damesteams en drie herenteams. De Fluitende Flamingo’s (met Franciska, Margot en Elsemieke) en Dikke Tammo’s (met Rutger en Jacob) maakten er geen spannende strijd van. Door snoeihard te racen legden ze allebei hun concurrentie er zowel in de ochtend als in de middag op en eindigden op een prachtige eerste plaats. In de ochtend was er zelfs nog een eerste plaats voor Franciska en een tweede voor Rutger!

Voor de dames startten ook Lisa, Leonie, Janika en Anne als team. Ook zij zetten twee mooie races neer (voor Anne zelfs de eerste triahtlon(s)!) en eindigden op de zesde plek. Bij de mannen startte het team ‘Dikke Vette DSQ’ (met Thomas, David, Bas en Hielke), dat weliswaar niet gediskwalificeerd raakte maar helaas wel de wedstrijd moest staken wegens een ongelukkige valpartij. Gelukkig hadden deze heren in de ochtend nog wel even kunnen laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben. De triathleten van het team ‘Tritanic’ (Ernst, Jeroen, Bobby en Hessel) deden hun teamnaam eer aan door op interessante wijze het zwemonderdeel af te werken, gelukkig voelden zij zich wat meer thuis op de fiets en te voet en wisten dan ook nog flink wat tijd terug te pakken op die onderdelen. Ze eindigden op de elfde plaats.

Ook bij de divisieteams stonden er nog heel wat Tritanen aan de start. Voor de vierde divisie startten Bart, Dennis en Alex. Het team legde een nette race af (ook al haalde niet iedereen op de juiste manier de finish), daarnaast wist Bart een supersnelle tijd in de ochtendserie neer te zetten (2e van de vierde divisie). Uiteindelijk resulteerde dit in een vierde plek, klasse! Jens startte voor de derde divisie. Wegens een blessure ging het lopen bij hem niet zo goed, maar dat belette hem er niet van om als een gek te fietsen en zijn team vooruit te trekken. Het derde divisieteam eindigde zelfs op een derde plek, super!

De tweede divisie had helaas wat pech, wegens naderend onweer werd de middagserie voor zowel de dames als de heren afgelast, wat betekende dat de uitslag alleen op de ochtendserie werd gebaseerd. Gelukkig had het herenteam met Bram en Harm-Jan hier super gepresteerd, waardoor ook zij een derde plek behaalden. Het eerste vrouwenteam met Marieke eindigde op een nette vijfde plek en het tweede vrouwenteam met Anne en Anne eindigde als vijftiende.

Al met al was dit zeker een geslaagd begin van het triathlonseizoen!