Tritanium Kerstverhaal
18 december 2018
GEEF JE OP VOOR DE ZWEMLOOP!
18 januari 2019

OUD EN NIEUW THE TRITANIUM WAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OUD EN NIEUW, THE TRITANIUM WAY
Welke (feest)dag het ook is, de Tritanen blijven actief. Of het nou is om te ontsnappen aan de schoonfamilie, om de oliebollen en kerstkransjes eraf te werken of te genieten van de vrijheid, Strava stroomt vol met activiteiten!
Te beginnen met de 100×100 van GVAV Triathlon. Daar stonden Lydwien Wilbers, Milou Berends, Anne van Wijngaarden, Bram Smit en Jordi Fuhler aan de start op derde kerstdag. Heel wat uren verbleven zij in het water van het Helperbad, waar zij na 100x100m zwemmen (voor de snelle rekenaar, 10km!!) helemaal gerimpeld uitkwamen. Een dikke prestatie!
Ook stonden er natuurlijk vele Oudejaarsloopjes op de planning. Zo liep Anouk Auener die in Blijham. Al dat trainen werpt haar vruchten af want ze finishte in een hele nette 24:55 op de 5km! Maarten Oosterhuis liep de Oliebollenloop in Hasselt. Na een flinke griep viel de loop hem zwaar, maar ach, met zo’n loop kom je toch eigenlijk voor de oliebollen?
Daarnaast stond op oudjaarsdag de Sylvesterloop in Glimmen op het programma van de WTC. Zoë Mens heeft haar innerlijke WTC-strijder helemaal ontwaakt. Na al een hele steady en snelle loop, wist ze er zelfs nog een dikke eindsprint uit te gooien. Klasse! Anne vW ging voor een rondje minder. Het vlakke parcours deed haar erg goed en kwam zo ook met een mooi tempo de finish over. En Anne Wouda sloot ook het jaar af met een mooi loopje. Bij de heren zijn er weer twee nieuwe spelers in de competitie. Rutger Duursma en Thijs Wiggers gingen voor drie rondes door het altijd enerverende en mooie Glimmen om de krachten te testen zo voor het Nieuwjaar. Beide heren maakten flink tempo, kwamen al snel over de finish en konden toen ook aan hun welverdiende oliebol.

Dit zorgt voor de volgende WTC Tussenstand:
Dames
1. Johanna L: 191,67
2. Anne vW: 183,3
3. Friederike: 175
4. Zoe: 141,67
5. Anne W: 133,3
6. Ina: 50
7. Loes: 25

Heren
1. Bram: 225
2. Bart: 116,67
3. Thijs: 66,6
4. Harm-Jan: 50
5. Rutger & Jordi: 33,3
6. Thomas: 25

Na al die oliebollenloopjes zou je zeggen dat men op Nieuwjaarsdag wel even rust zou houden. Niets was minder waar, want een aantal dappere leden gingen het nieuwe jaar wel erg fris tegemoet door een plons in het water van het strandsstrand. Vooral voor Hans Groenbroek een flitsende start van zijn zwemcarriëre!
Voor iedereen: Een heel goed en sportief nieuwjaar gewenst!