Weekend Wrap-Up!
29 mei 2018
Podiumplekken bij GNSK en Eerste Divisie!
12 juni 2018

NK-weekend

Dit weekend stonden er maar liefst twee NK’s op het programma, dat bood natuurlijk de mogelijkheid voor een paar fanatieke Tritanen om hard te racen.

Zaterdag stond Joost aan de start in Rotterdam voor het NK junioren. Hij kwam kort na de eerste groep het water uit en moest toen op de fiets een gaatje dichtrijden. Zoals hij al vaker heeft laten zien dit seizoen, kan hij gelukkig snoeihard fietsen en zo kwam hij bij de eerste fietsgroep terecht. Het snelle fietsen bleek wel wat effect te hebben op het lopen, maar het weerhield hem er niet van een derde plek mee te pakken. Super!

Ook op zondag werd er hard geraced. Milou deed mee aan de 1/4 triathlon in Luttenberg. Het zwemmen ging haar wat moeizaam af, maar door een goede fiets- en vooral ook looptijd neer te zetten haalde ze uiteindelijk een nette achtste plek. Koppel Margot en Edwin liepen allebei een 10 kilometer bij Margot thuis in Ruinen. Hier haalden ze allebei een podiumplek, Margot werd tweede en Edwin werd eerste. Mooi om te zien!

Daarnaast waren er nog twee Tritanen die meededen aan een halve triathlon op zondag. Bram startte bij het NK in Nieuwkoop met een scherpe tijd voor ogen. Hij zwom snel, maar zette helaas een wat minder snelle tijd neer doordat het zwemmen wat verder was dan 1.9 kilometer. Zoals we allemaal weten kan Bram snoeihard fietsen en

dat liet hij gelukkig hier ook zien, met een gemiddelde van 39,8 km/h (ook al is het net geen 40 km/h) mag hij zeker tevreden zijn! Vooral als je op je gewone fiets mensen met tijdrijders opraapt. Helaas viel het looponderdeel hem wat zwaarder, de eerste helft kon hij prima op tempo blijven, maar daarna begon onder andere de warmte toch wel een beetje zijn tol te eisen. Ondanks wat moeite met de laatste kilometers, zette hij een prima looptijd neer en finishte in een snelle 4.26.19. Super gedaan!Dat smaakt naar meer!

Ook Klazina deed een halve vandaag, alleen racete zij niet in Nieuwkoop maar in Kraichgau. Het parcours was dan ook erg anders dan dat in Nieuwkoop, voornamelijk in hoogtemeters. Bij het fietsen maakte ze maar liefst 1000 hoogtemeters! Ondanks het zware parcours wist ze te finishen in 8.19.00.