In memoriam: Marieke van den Brink (4 februari 1998 Р4 augustus 2018) 

Op 4 augustus bereikte ons het zeer droevige nieuws dat Marieke van den Brink door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Marieke, sinds 2016 lid van Tritanium, was altijd een opgewekte meid met veel ambitie zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden. In de tweede divisie van de triathloncompetitie streed ze met Triteam Groningen mee in de bovenste regionen van het veld, waarbij vooral zwemmen en hardlopen haar sterkste onderdelen bleken. Ook haar debuut in de eerste divisie bij de Triple Mix was in mei van dit jaar een feit. Haar positiviteit en goedlachse uitstraling zorgde ook binnen de groep Tritanen bij de borrels, etentjes, trainingskampen en de Batavierenrace altijd voor het nodige enthousiasme. Naast triathlons startte ze regelmatig bij de zwemloop op Zernike Campus, waarbij ze in 2016 zelfs als eerste dame op de kwartafstand eindigde.

Marieke had nog zoveel willen doen en willen bereiken, zowel binnen als buiten de sport. Veel te snel is er op haar 20e abrupt een einde gekomen aan haar ambitieuze plannen.

We zullen Marieke ontzettend gaan missen en wensen haar familie en nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

Word lid!