Tritanium weekend wrap-up
26 maart 2018
Tritanium zwemloop
16 april 2018

De RBR series zijn begonnen!

Afgelopen weekend is er weer flink geraced in verschillende delen van het land. Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de Run Bike Run Series op het programma in Oldenzaal. Hier startten Fenna Heijnen en Marieke Vd Zee voor de dames en Jesse Joost, Rutger Duursma en Bram Smit voor de heren.
Beide wedstrijden waren ontzettend spannend.

Fenna liet zien dat haar vorm goed is door zich goed te handhaven in het eerste groepje dames, ze gaf als vierde het stokje over aan Anouk (GVAV). Zij kwam als vijfde over de streep en toen was Marieke aan de beurt. Doordat de wedstrijd al even bezig was, lagen de deelnemers al een stuk uit elkaar en had Marieke een nogal eenzame wedstrijd. Ze wist alsnog hard door te trekken en trok de aandacht door snoeihard de klim op te rijden. Marieke wist de vijfde plek te behouden, waardoor de dames vijfde werden!

Bij de heren startte de snelste loper, Jesse, als eerste. Hij liet weer eens zien dat hij een grote hoeveelheid hardlooptalent bezit en wist in de kopgroep te blijven. Uiteindelijk kwam hij als vijfde over de streep en was het Joost’ beurt om te racen. Joost liep een sterke eerste run en bleef goed bij de kopgroep, in de tweede run gaf hij een beetje terrein prijs, waardoor hij wisselde op de vierde plek. Daarna was onze eigen echte vicevoorzitter aan de beurt. Hij verloor in de eerste run wat tijd op de duathleet van Trican, maar wist toch een gaatje te slaan op de fiets. Hierdoor wisselde Rutger als eerste! Bram mocht strijden tegen praeses Thijs Wiggers, die startte voor Trican. Thijs had een goede eerste run en ging Bram dan ook net voorbij, hoewel hij 10 seconden in de penalty box moest zitten. Op de fiets bleef het gat tussen Thijs en Bram ongeveer gelijk en Thijs kwam dus als eerste over de finish. Kort daarop werd hij gevolgd door Bram, die als tweede binnenkwam! Een super prestatie van al deze heren!!

Daarnaast liep Maarten Oosterhuis afgelopen weekend niets minder dan een marathon! Na 25 km kreeg Maarten wat last van de benen, waardoor de tijd niet helemaal als gehoopt was. Toch wist hij in een nette 3.54 uur te finishen, goed bezig!