GEEF JE OP VOOR DE ZWEMLOOP!
18 januari 2019
TRITEAM IS LOS!
22 maart 2019

De Grote WTC Finale


Na weekenden van Groningen en omgeving afgegaan te zijn om elk wedstrijdje mee te pakken, was het nu eindelijk tijd voor het grote finale weekend met als klapstuk de GVAV Cross RunBikeRun in Norg. Alleen de grootste helden trekken hier ten strijde, gaan de elementen te lijf en komen met bloed, zweet en heel erg veel modder de finish over. Het weer was perfect voor de cross, een dag vol regen waardoor het parcours er prachtig bijlag en al na de eerste loop niemand meer herkenbaar was. Maar wie oh wie durfde dit aan? Het waren de heren Stuut, Smit en Somsen. 

Alle drie tot in de puntjes voorbereid: Fiets nog even langs de maker, parcoursverkenning en zelfs de crossduathlon op Ameland meepakken. Dat alles om hier alles te kunnen geven.  
De start was bij alle heren sterk en ze kwamen allemaal vlak achter elkaar de wisselzone in. Wat er vervolgens in de ondoordringbare Norgse bossen gebeurde is voor iedereen een groot raadsel, maar het moet een heftig tafereel zijn geweest want de race heeft zijn slachtoffers geëist. Joost kwam als eerste van het fietsonderdeel terug, maar wel met een dikke schaafwond door een klap tegen een boom en kon de race niet afmaken. Veel sterkte Joost! Het volgende slachtoffer, of vooral de fiets ervan was Bram. Ookal had de fiets van tevoren nog een beurt gehad, tijdens het fietsen bleek de crank los te zitten waardoor het wel een heel zwaar onderdeel werd. Bij de tweede loop kon hij gelukkig nog een beetje jus en motivatie vinden door mensen in te halen en finishte alsnog met een hele knappe 1:36:01! Maar de grote winnaar was vandaag Harm-Jan. Met de meeste modder, maar ook de beste Tritaniumtijd kwam hij al na 1:34:25 over de finish.  
Dat brengt ons na weken van strijd bij de eindstand: 
Bij de heren de overduidelijke winnaar: Bram Smit!  
En bij de dames onze German Force: Johanna Lorenz!  
Van harte gefeliciteerd! Dank voor jullie deelname en laten we ons op gaan maken voor het RBR en Triathlon seizoen! 

Het eindklassement
1. Bram Smit: 225 punten
2: Bart Smink en Harm-Jan Stuut: 116,67 punten
3. Thijs Wiggers: 66,67 punten
4. Rutger Duursma en Jordi Fuhler: 33,3 punten
5. Thomas van Belle: 25 punten

1. Johanna Lorenz: 191,67 punten
2. Anne van Wijngaarden: 183,3 punten
3. Friederike Rost: 175 punten
4. Zoë Mens: 141, 67 punten
5. Anne Wouda: 133,3 punten
6. Franciska Schutter, Ina Karn: 50 punten
7. Loes van Oosterhout: 25 punten