WIE JARIG IS…..GAAT VOOR PODIUMPLEKKEN!
16 november 2018
Tritanium Kerstverhaal
18 december 2018

CROSSEN EN ZEVEN HEUVELEN

CROSSEN EN ZEVEN HEUVELEN

Waar vorige week de Tritanen nog over de verharde weg konden scheuren, stonden deze week de eerste crossjes op het programma. Maarten Oosterhuis ging zaterdag al van start op de Zwarte Dennen Cross. 10km rennen over het pittige parcours met 40minuten als doel. Het doel net niet gelukt, maar heel dichtbij en een dikke verbetering van het jaar ervoor!

Op zondag werd er een heel blik fanatieke Tritanen opengetrokken. In Nijmegen vond de zevenheuvelenloop plaats, waar Fenna Heijnen het clubrecord op de 15km brak! Ze ging voor onder de 1:05:00 en het werd 1:04:16, lekker bezig! Ook Loes van Oosterhout deed samen met haar zus mee. Van tevoren waren er heel wat zenuwen want het werd haar eerste 15km. Zenuwen waren nergens voor nodig want al na 1:27:34 kwam ze de heuvels afdenderen. Voor Floor Metz en Baukje Zaaijer loopt het roeiseizoen ten einde, maar ze zitten beide nog barstensvol energie en dat lieten ze zien met hele snelle tijden van 1:10:31 en 1:09:13! Om de mannen te vertegenwoordigen tussen al die fanatieke dames, ging Thijs Wiggers ook van start en liet zien dat ook de off-season vorm nog heel goed is!
Op de WTC-planning stond de Baggelhuizercross in Assen. Een afvaardiging streed weer voor waardevolle WTC-punten. Iedereen moest wel even wennen aan het mulle zand, maar gelukkig moesten er meerdere rondjes gerend worden, dus dat ging steeds beter! Na haar debuut op de 10km, ging Friederike Rost vandaag voor een wat kortere afstand. Op de 6km bleek ze ook hard te lopen en sleepte zomaar de derde prijs in de wacht. Ook Bram Smit kreeg een prijs door de pieten uitgereikt. Op de 8km liep hij een steady race en werd zo tweede! Bij de 8km van de vrouwen was er een sterk veld, maar Johanna Lorenz weerde zich goed en werd vijfde! Anne van Wijngaarden, normaal niet bekend om hele sterke wissels, had een wat strakke planning. Om twaalf uur vertrok ze van haar werk in Groningen, om half 1 stond ze op station Assen en koerste naar de Baggelhuizerplas. Maar een omleiding bracht een kink in de koers en letterlijk twee minuten voor de start kwam ze aan. Toch ging ze ervoor, werkoutfit uit, loopschoenen aan en gewoon gaan. Iets met #dedication en een goede oefening voor aankomend triathlon seizoen.

Dit betekent voor het klassement dat Bram en Johanna een flinke voorsprong nemen, op de voet gevolgd door Friederike

Heren:
Bram Smit: 125
Bart Smink: 66,66
Harm-Jan Stuut: 50
Thomas van Belle: 25
Jordi Fuhler: 33,33

Dames:
Johanna Lorenz: 141,67
Friederike Rost: 100
Anne van Wijngaarden: 58,33

Aanstaande zaterdag gaat de strijd verder met HerfstCross Norg!