Stand van zaken: de WTC
28 november 2019
ACLO-Cursus Zwemloop
29 januari 2020

Avonturen op Ameland

Afgelopen weekend was weer een zeer groot succes! Alle Tritanen hebben weer laten zien wat een cross-benen wij hebben op de Ameland AdventureRun: beginnend bij de 5km begon de dag meteen goed, met een rappe 4e plek van Zoë! Verder waren in dit veld Alke, Lotte, Sanne, Alex en Robert ook van de partij, en werd menig loper ingehaald.

Op de 10km hadden we maar liefst 7 dames en 4 heren. Bij de heren pakte Luuk een knappe 11e plek, vlak voor Jesse, die een 13e plek verzekerde. Ook Cas en Leander lieten heel wat mannen in hun zandsporen bijten en liepen een snelle 10km. Bij de dames pakte Fenna een mooie 7e plek, en Marieke, die toch nog een paar crossbenen in de kast had gevonden, pakte een 15e plek in dit drukbezette veld. Ook Jolanda deed goede zaken in dit veld. De twee Irene’s vormden een sterk cross-duo, net als Loes en Renske, en kwamen gezamenlijk de finish over, meteen doorlopend naar het huisje om de halve marathonners aan te moedigen voor hun laatste kilometers. En ondanks de wind mee over het strand, was de halve toch wel een barre tocht, want de wind moest ook tegen getrotseerd worden. Johanna vloog over het parcours naar een 8e plek, met Milou niet ver achter haar, die snelde naar een 9e plek. Loes en Telma hadden een goed strijdplan, met Anne haar zwem-wings als windscherm. Telma verliet dit strijdplan al vroeg en snelde naar voren. Maar Loes had de laatste kilometers nog behoorlijk goede benen en pakte in haar allereerste halve een knappe 35e plek!
In dit veld speelde zich ook de strijd der T(r)itanen af tussen Verhoeven en Badr. Verassend genoeg leek voor een lang deel alsof de surprising flying ginger aan het langste eind trok, die leidde de race voor Badr en Verhoeven. Maar Badr is natuurlijk een ervaren loper op zijn eigen grond, en speelde een tactisch spel. Op het glooiende stuk liet hij Verhoeven het voortouw pakken, zodat die zich kapot zou lopen in de wind. En dit werkte: Verhoeven moest het onderspit delven en Badr ging er vandoor, de laatste kilometers ook Bobby achter zich in het zand laten happend. Badr wint de final showdown, maar komt er nog een rematch? Durft Verhoeven nog naar de kerstspinning? We zullen het zien!

Na al dit geloop moesten de beentjes natuurlijk omhoog met een Nobeltje of 2 (of 3, of 4), zodat die weer genoeg waren opgeladen voor dansjes in de befaamde lichtboei. Terwijl het bestuur in hun nieuwe jassen liep te pronken (dank aan Shirtalaminute!), leerde van Wijngaarden de veteranen gangnam-style, hingen er twee mini’s in de paal, en ging Wiegers ervandoor met iemand anders d’r fiets, maar werd er uiteindelijk vooral goed gefeest!

Na alle avonturen op Ameland zijn er wat verschuivingen geweest in het WTC-klassement: Thijs heeft Leander naar een 3e plek verwezen, en Sanne zit op de hielen van Fenna voor een 2e plek bij de dames. We zijn nu halverwege het klassement, en er kan nog van alles gebeuren!

De volgende loop is de Sylvesterloop in Glimmen op 31 januari, waar na afloop oliebollen en gluhwein aanwezig zullen zijn, dus jum!

Iedereen alvast een fijne kerst gewenst, en tot de 31e!