Trainingsdag op maandag 2 april!
15 March 2018
De RBR series zijn begonnen!
5 April 2018

Tritanium weekend wrap-up

De lente lijkt eindelijk begonnen, dus de tijd is gekomen voor alle Tritanen om te laten zien waarvoor ze de hele winter hebben doorgetraind. Deze week op het programma: de Leekster lenteloop, de Wintertriathlon Twente, de Ekiden in Zwolle, de Haaksbergse mijlenloop en de ICW Middelstum!

In Leek waren de doelen voor alle Tritanen eensgezind: er moesten wat PR’s aan diggelen gelopen worden en daarmee ook nog zoveel mogelijk prijzen mee worden genomen naar Groningen. Bram Smit was de eerste die de finishlijn mocht passeren op een sterke 2e plaats, maar belangrijker: onder die 17 minutengrens! Marieke Vd Zee volgde zijn voorbeeld richting het podium, met een 3e plaats. Met 20.39 in maart gaat die sub 20 er zeker komen dit jaar. Nog net niet helemaal hersteld na ziek zijn, liep Fenna Heijnen de 10, maar desondanks wist ze er een PR uit te slepen (het was haar eerste 10 ) Haar tijd (41.23) en plaats (4e) lieten wel zien dat ze in vorm is! Ook Maarten Oosterhuis waagde zich, als laatste test voor zijn marathon, aan de 10km. Hij liet zien dat alle training deze winter niet voor niks geweest is en passeerde de streep in 38.08. Nog 1 weekje en dan mag hij echt knallen! Harm-Jan Stuut stond misschien net niet helemaal fris aan de start, maar eenmaal onderweg was daar weinig van te merken. Hij miste het podium op 17 seconden, maar met 1.21.39 mag hij zeker tevreden zijn, en dat was ook voor hem een nieuw PR!

Door naar de Wintertriathlon in Enschede. Hier stonden Joost en Thijs Wiggers aan de start. Antischaatsers als ze zijn gingen ze alleen voor het fietsen en voor Joost ook nog het lopen. Joost wist zijn schaatser als 3e aan het werk te zetten, maar die moest net een plaats terrein geven. Thijs mocht als 1e met fietsen beginnen en gaf samen met zijn schaatser de eerste plek niet meer uit handen: de wisselbeker was voor zijn team!

Next stop: Zwolle. Daar stond Dennis Weerdenburg aan de start van de Ekiden (een marathon in estafettevorm). Hij mocht een 10km voor zijn rekening nemen en laten zien waartoe al zijn trainingen in de winter geleid hebben. Hij zette de klokken stil op 37.07. Dat belooft wat voor dit seizoen!

Zaterdagavond, klokslag 20.00 uur begon Anne van Wijngaarden aan haar debuut op de marathon! En niet zomaar één, nee Anne heeft de marathon van Bordeaux binnen 4 uur uitgelopen! In de volgende TT lees je meer over Anne haar avonturen in ‘la douce France’!

Op zondag ging het Tritaniumfeest vrolijk verder in Haaksbergen, met Joost part 2. Hij wist ontspannen naar de 1e plek te lopen bij de bedrijventeams op de 5 mijl. Sterk weekend van onze DUCO-man!

In het kader van dubbele wedstrijden in het weekend peddelden Bram en Maarten naar Middelstum voor de interclub wedstrijd. Bram hoeft alleen nog aan zijn eindsprint te werken om koersen op zijn naam te kunnen schrijven. Tot nu toe moet hij het nog doen met 4e plaatsen, maar die podia gaan er komen!

Volgende week de opening van de RBR series, met een teamrelay in Oldenzaal. Spektakel gegarandeerd!

De uitslagen staan hier.

Word lid!