Tritanium Trainingsdag op 10 februari!
4 February 2018
Inschrijving Zwemloop 2018 open! (15 april)
10 February 2018

Wedstrijdverslag Arnoud Magnin Wintercross

WEDSTRIJDVERSLAG ARNOUD MAGNIN WINTERCROSS

Afgelopen zondag was het weer zover, de Arnoud Magnincross in Zuidlaren kon weer gelopen worden! Net als vorig jaar was de wedstrijd ook dit jaar opgenomen in de Blokes Wintertenencompetitie en probeerden een paar fanatieke Tritanen; Fenna, Thijs, Jesse, Marieke en Anne, weer het podium te halen. ’s Ochtends vroeg werd er verzameld bij Fenna en Anne om vanuit daar met een vijftal triatleten te vertrekken naar Zuidlaren in de (vierzits) Heijniemobiel. De wedstrijdvoorbereiding bleek nog niet bij iedereen helemaal gedaan te zijn, wat onder andere leidde tot een paar vergeten spikes bij Jesse en een mentale notitie bij Thijs om nooit met Jesse en Fenna naar een belangrijke wedstrijd te gaan. Na een stukje te hebben ingelopen, zoekend naar het zogenaamd duidelijk uitgepeilde parcours, stond iedereen uiteindelijk, al dan niet met spikes, aan de start van de cross. Beide afstanden zouden tegelijkertijd starten, waardoor er meer dan tweehonderd man voor de tijdregistratiematten stonden. Helaas was dat ook het moment waarop de organisatie zich bedacht dat de route toch iets duidelijker uitgepeild zou zijn als de lopers hem de andere kant op zouden lopen, wat betekende dat tweehonderd man zich moest verplaatsen naar de andere kant van de matten. Dit leek bij menig fanatiek loper die in eerste instantie goed vooraan stond, toch wel tot wat frustratie te leiden. Uiteindelijk hadden de Tritanen die meededen in ieder geval weer een redelijke plek weten te bemachtigen en was iedereen min of meer klaar om te starten.

  

Al na een aantal honderd meters bleek dat deze wedstrijd de naam ‘cross’ al dubbel en dwars had verdiend. Door de vele modder en de smalle paadjes ontstond er zelfs een grote opstopping in het begin van de wedstrijd. Gelukkig zaten Thijs en Jesse daar een flink stuk voor, de dames hadden helaas wat minder geluk. Thijs liep met de snelste loper van de 8 km mee in het begin, maar moest die toch laten lopen na een kilometer of 2. Aangezien Thijs toen toch al een redelijke voorsprong had voor de wedstrijd van 4 kilometer en hij graag geen blessures wilde oplopen een week voor Schoorl, besloot hij de wedstrijd niet te fanatiek af te maken. Hij eindigde als eerste! Achter Thijs liep Jesse de 8 kilometer. Door een gebrek aan spikes heeft Jesse twee keer even meegemaakt hoe de grond er van dichtbij uitzag. Dat mocht hem er echter niet van weerhouden in het groepje, dat achter de snelste man was ontstaan, te lopen. Op het laatste stukje perste Jesse er nog een flinke eindsprint over het asfalt uit en wist hij op de tweede plek te eindigen! Nog een stukje achter de mannen liepen Fenna, Marieke en Anne. Anne en Marieke liepen beide de 4 kilometer afstand, wat ze ook meer dan voldoende vonden. Marieke had nog een tijdje Fenna in zicht en finishte net iets nadat Fenna aan haar tweede ronde was begonnen. Anne liep nog een stukje achter Marieke en finishte dan ook daarna. Fenna liep deels samen met teamgenoot en GVAV-er Nienke vlak achter de eerste vrouw. Op het laatste stuk wist Nienke Fenna nog in te halen en pakte Fenna dus uiteindelijk een derde plek mee!

      

 

De tussenstand in de WTC is nu als volgt:

DAMES
1.Fenna Heijnen – 216,67 punten
2.Franciska Schutter – 166,67 punten
3.Anne Wouda – 133,33 punten
4.Marieke van der Zee – 66,67 punten
5.Johanna Veldman – 33,33 punten
5.Lydwien Wilbers – 33,33 punten

HEREN
1.Bram Smit – 258,33 punten
2.Thijs Wiggers – 200 punten
3.Jesse Nijboer – 183,33 punten
4.Harm-Jan Stuut – 100 punten
5.Ernst van Bergen – 58,33 punten
6.Rutger Duursma – 50 punten
6.Bart Smink – 50 punten
8.Harmen Moes – 33,33 punten
8.Maarten Oosterhuis – 33,33 punten
10.Hessel Beijaard – 16,67 punten

Word lid!