Podiumplekken in Nienoord!
6 December 2017
Bekers bij Decemberloop Peize
1 February 2018

Broekstrekerveldloop

BROEKSTREKERVELDLOOP
Nu de kerstvakantie voorbij is, is het weer tijd om de strijd voor WTC-punten op te pakken! Afgelopen zondag konden er WTC-punten verdiend worden bij de 8,2 kilometer lange Broekstrekerveldloop in Ekehaar. Aan de start stonden Bram en Tritaniumkoppel Fenna en Jesse. Voor deze Tritanen was de grootste vraag: ‘Op welke podiumplek eindig ik?’, aangezien de verdeling van de punten voor de WTC van tevoren al wel verdeeld leek. Fenna streed dus niet voor WTC-punten, want die had ze toch al binnen, maar voor een trede op het podium. In de eerste ronde liep Fenna op de eerste plaats, maar nummer twee naderde snel en wist Fenna op een gegeven moment in te halen. Fenna hield daarna haar tweede plek vast, maar hoorde de derde vrouw steeds dichterbij komen. Na een spannende laatste 600 meter wist Fenna haar nog net voor te blijven en pakte de tweede plek (en flink wat prijzengeld) mee.

    

Voor haar wederhelft Jesse was de race wat minder spannend, Jesse liep al redelijk snel op de tweede plek en na een tijdje bleek dat voor en achter hem zo’n groot gat was dat dat waarschijnlijk zo zou blijven. Achter Jesse was de wedstrijd wat spannender. Bram liep namelijk lange tijd op de vierde plek, maar wist met een sterke slotronde, misschien door de grote motivatie om niet alweer vierde te worden, alsnog de derde plek te pakken. Hij finishte iets meer dan een minuut na Jesse.
Uiteindelijk stond de teller dus op drie podiumplekken voor Tritanium! Het hoogtepunt van de dag was echter toch dat Jesse bij de loterij zomaar een driegangenmenu voor twee personen won, waarmee Jesse zijn tweede prijs die dag binnensleepte! 🍽️

De tussenstand is als volgt:

DAMES
1. Fenna Heijnen – 166,66 punten
1. Franciska Schutter – 166,66 punten
3 Anne Wouda – 100 punten
4. Lydwien WIlbers – 33,33 punten
4. Johanna Veldman – 33,33 punten

HEREN
1. Bram Smit – 258,33 punten
2. Thijs Wiggers – 150
3. Jesse Nijboer – 133,33
4. Harm-Jan Stuut – 100 punten
5. Ernst van Bergen – 58,33 punten
6. Rutger Duursma – 50 punten
6. Bart Smink – 50 punten
8. Maarten Oosterhuis – 33,33 punten
8. Harmen Moes – 33,33 punten
10. Hessel Beijaard – 16,67 punten

De eerstvolgende kans om punten te scoren voor de Blokes Wintertenencompetitie is op 28 januari bij de Zac Freudenburgcross die wordt georganiseerd door onze lieftallige conculega’s van Vitalis. Bijzijn is meemaken!

Word lid!