Broekstrekerveldloop
1 February 2018
Bestuursfoto’s
1 February 2018

Bekers bij Decemberloop Peize

BEKERS BIJ DECEMBERLOOP PEIZE

Afgelopen zaterdag stond de Decemberloop in Peize op het programma voor een aantal fanatieke Tritanen. Terwijl de auto richting Peize nog niet eens gestart was, waren de eerste prognoses en onderhandelingen al een feit: “Als jij nou de 10km loopt, dan betaal ik je koffie”. De inzet was natuurlijk de koppositie in de Blokes Wintertenencompetitie, want ook bij deze wedstrijd konden weer punten worden verdiend…
Aangekomen in Peize bleken al deze voorspellingen de prullenbak in te kunnen, want naast de verwachte namen, namelijk de personen in de auto, stonden ook Johanna en Harmen klaar om indruk te maken bij de Decemberloop.

Bram, Heijnie en Johanna waagden zich aan het snelle werk: de 5km. Bram rende ontspannen door de onlanden, als enige Tritaan op de 5 km en dus op weg naar 50 punten. Dat hij er daarbij opgelegd werd door een Vitalist doet er niet toe, want zijn finishtijd was erg goed! Zijn tijd: 18:28 minuten. Fenna en Johanna hadden allebei een mooi rond doel. Fenna wilde onder de 20 en Johanna onder de 30 minuten lopen. Om een lang verhaal kort te maken, ze slaagden daar beide in met vlag en wimpel! Beiden liepen een goede tijd en Heijnie pakte en passant nog even de eerste plek en een mooie beker mee.

Op de 10km stonden Franciska, Lydwien, Harmen en Thijs aan de start. Frans en Thijs gingen vrolijk verder waar Fenna was gebleven: Zij waren beiden het snelst op de 10km in 41:39 en 33:24 minuten, en kregen daarvoor een XL beker. Verschil moet er zijn. Lydwien en Harmen liepen beide de 10 km om hun niveau te peilen. Dit bleek voor beide zeker niet tegen te vallen want ze passeerden de finishlijn in 46:14 en 40:55 minuten. Top Tritanen!

Allemaal met een voldaan gevoel, lekkere chocomel achter de kiezen en onlangs vergaarde Blokes WTC punten in de zak gingen ze weer huiswaarts.
Next stop: de wereldberoemde Broekstrekerveldloop in Ekehaar!

Na de Decemberloop is er weer flink wat verschoven in het puntenklassement. Bij de vrouwen komen Lydwien en Johanna het klassement binnen, en heeft Franciska de leiding overgenomen. Het wordt langzamerhand spannend…
Bij de mannen heeft Thijs eindelijk weer wat punten gescoord en staat nu 100 punten achter Bram, die met deze wedstrijd zijn score slechts een beetje kon verhogen aangezien alleen de beste vier resultaten meetellen. Zou Thijs hem nog kunnen inhalen?

DAMES
1. Franciska Schutter – 166.67 punten
2. Fenna Heijnen – 116.67 punten
3. Anne Wouda – 100 punten
4. Johanna Veldman – 33,33 punten
4. Lydwien Wilbers – 33,33 punten

HEREN
1. Bram Smit – 258,33 punten
2. Thijs Wiggers – 150 punten
3. Harm-Jan Stuut – 100 punten
4. Jesse Nijboer – 66,67 punten
5. Ernst van Bergen – 58,33 punten
6. Rutger Duursma – 50 punten
6. Bart Smink – 50 punten
8. Harmen Moes – 33,33 punten
8. Maarten Oosterhuis – 33,33 punten
10. Hessel Beijaard – 16,67 punten

Word lid!