Herfstcross Norg
1 December 2017
Broekstrekerveldloop
1 February 2018

Podiumplekken in Nienoord!

PODIUMPLEKKEN IN NIENOORD
Wederom stond er afgelopen weekend voor een paar Tritanen een wedstrijd op het programma. Eén van die wedstrijden was ook de Nienoordcross in Leek, waarbij punten konden worden verdiend voor de Wintertenencompetitie.

Zaterdag was een erg winterse dag, maar dat mocht zes Tritanen er niet van weerhouden om daar mee te doen met de cross in Nienoord. Rutger en Anne startten als eersten op de korte cross van 5 km. Rutger, die net weer hersteld is van een blessure, besloot de cross niet al te hard te lopen en het voornamelijk als training te zien. Hij liep dan ook een soepele race en pakte ook nog eens een tweede plek mee door in 17:51 minuten te finishen. Anne was blij met het niet te modderige parcours en liep een fijne race waarbij ze als derde dame over de finish kwam in 26:16 minuten. Twee podiumplekken dus!

      

Na deze twee Tritanen startten nog vier andere Tritanen op de lange cross. Bij de mannen stonden BramHarm-Jan en Ernst aan de start. Bram kwam hier deels om te laten zien dat hij ook op het podium kan eindigen en Harm-Jan en Ernst waren hier natuurlijk ook voor hun onderlinge strijd. Bij de vrouwen stond alleen Franciska aan de start die hier vooral was gekomen om even een podiumplek te pakken. Het parcours van de lange cross was bijna hetzelfde als die van de korte cross, op een flinke heuvel na, die maar liefst vier keer beklommen moest worden. Toch bleek ook die heuvel de meeste Tritanen wel goed af te gaan. Bram liep namelijk praktisch vanaf de start op de derde plek en verloor die plek ook niet meer tot het einde van de wedstrijd. Misschien was dit ook deels te danken aan zijn interessante manier van dalen, die er misschien bijzonder uitziet maar toch wel snel blijkt te zijn (zie foto). Nog een podiumplek dus voor Tritanium! Net achter Bram liepen Harm-Jan en Ernst. In het begin ontstond tussen beiden een klein gaatje, waarbij Harm-Jan net iets voor Ernst liep. Die voorsprong groeide een klein beetje uit gedurende de wedstrijd, waardoor Harm-Jan voor Ernst als vierde finishte in 39:45 minuten. Ernst finishte in een nette 40:16 minuten als vijfde. Bij de dames startte Franciska goed en liep samen met een andere dame een stukje achter de nummer 1. Helaas moest ze haar op een gegeven moment laten lopen, maar alsnog kwam Franciska uiteindelijk als derde in 45:37 minuten over de streep. Met deze podiumplek heeft Tritanium dus bij elke serie op het podium gestaan, goed gedaan Tritanen!

            

Op zaterdag stond er voor Harmen een andere wedstrijd op het programma, namelijk de Henk Bijker Bovenboerloop. Harmen liep hier de 4 mijl en finishte in een erg nette tijd van 25:00 minuten. Top Harmen!

Op zondag zocht Fenna het wat dichter bij haar thuis-thuis Didam en nam Jesse ook even mee. Jesse en Fenna liepen hier allebei de 15 kilometer bij de Montferlandrun. Jesse wist goed mee te komen in het sterkte veld en finishte in een snelle tijd van 53:40 minuten. Ook Fenna liet zien dat het vele trainen zijn vruchten afwerpt door een tijd van 1:05:05 te lopen, maar liefst 3.5 minuten sneller dan vorig jaar! Een super prestatie van dit Tritaniumstel!

In het WTC-klassement beginnen er eindelijk wat (grotere) verschillen te ontstaan. Doordat Franciska en Anne allebei aan de start stonden in Leek (maar op een andere afstand), krijgen beiden 50 punten voor het klassement. Hiermee staan ze nog wel samen op plek 1. Bij de mannen vergroot Bram zijn voorsprong nog meer, door 75 punten te scoren in Leek. Hij staat hiermee (ver) bovenaan met 241.67 punten. Harm-Jan krijgt 50 punten en Ernst 25 voor hun prestatie bij de Nienoordcross. Harm-Jan komt daarmee op de tweede plek te staan en gaat onder andere Jesse en Thijs voorbij in het klassement. Pas maar op mannen!
De tussenstand is als volgt:

DAMES
1. Franciska Schutter – 100 punten
1. Anne Wouda – 100 punten
3. Fenna Heijnen – 50 punten

HEREN
1. Bram Smit – 241.67 punten
2. Harm-Jan Stuut – 100 punten
3. Thijs Wiggers – 83.33 punten
4. Jesse Nijboer – 66.67 punten
5. Ernst van Bergen – 58.33 punten
6. Bart Smink – 50 punten
6. Rutger Duursma – 50 punten
8. Maarten Oosterhuis – 33.33 punten
9. Hessel Beijaard – 16.67 punten

De volgende wedstrijd waarbij punten behaald kunnen worden voor The Blokes Wintertenencompetitie is de Decemberloop in Peize op 23 december. Be there or be square!!

Word lid!