Cross- en trailweekend
22 November 2017
Podiumplekken in Nienoord!
6 December 2017

Herfstcross Norg

HERFSTCROSS NORG

Afgelopen weekend stond er weer een crossloop op het programma waarbij punten voor de WTC konden worden behaald, namelijk de herfstcross in Norg. Bij de vrouwen stond er wederom maar een dame, namelijk Anne, aan de start die daardoor direct 50 punten verdiende voor het klassement. Bij de heren startten Bram en Maarten op de 9km lange cross en Bart op de 3 km. Voor Bart en Anne was de korte cross toch wel afzien. Anne herinnerde zich namelijk niet dat er zoveel heuvels op het parcours waren en Bart houdt eigenlijk helemaal niet van crossen (vandaar de keuze voor de korte afstand). Toch liepen beide een mooie wedstrijd, Bart finishte in 11.28 minuten en Anne kwam na 15.50 minuten over de streep. 
Bij de mannen had Bram als doel om rivaal en GVAV’er Niels Grote Beverborg voor te blijven. Toen die echter met spikes aankwam, voelde Bram al aan dat dat doel misschien wel lastig te behalen zou zijn. Maarten had zichzelf een makkelijker doel gesteld en wilde rond de 37 minuten lopen. Het parcours bleek wat minder makkelijk dan vorig jaar en Bram moest Niels dan uiteindelijk ook laten lopen. Hij kwam uiteindelijk in 34.16 minuten over de streep, wat toch een toptijd is! Maarten liep een stukje achter Bram en profiteerde ervan dat hij er goed op had gelet niet te hard te beginnen. Hij liep een steady race en finishte uiteindelijk in 37.03 minuten. Top gedaan Tritanen!

          

Omdat Bart en Anne als enige aan de start stonden bij de korte cross, krijgen beiden 50 WTC-punten. Bram eindigde voor Maarten en krijgt daardoor 66.67 punten en Maarten krijgt 33.33 punten. Dit betekent dat er bij de dames nu maar liefst drie koploopsters zijn! Bij de mannen vergroot Bram zijn voorsprong op concurrenten Thijs en Jesse, die nu echt wel weer eens een wedstrijd moeten starten, mochten ze nog willen meedingen voor de winst.

Het klassement ziet er op dit moment zo uit:

DAMES
1.Anne Wouda – 50 punten
1.Fenna Heijnen – 50 punten
1.Franciska Schutter – 50 punten

HEREN
1.Bram Smit – 166.67
2.Thijs Wiggers – 83.33 punten
3.Jesse Nijboer – 66.67 punten
4.Bart Smink – 50 punten
4.Harm-Jan Stuut – 50 punten
6.Ernst van Bergen – 33.33 punten
7.Maarten Oosterhuis – 33.33 punten
8.Hessel Beijaard – 16.67 punten

De volgende wedstrijd in de Blokes Wintertenencompetitie is de Nienoordcross aanstaande zaterdag (2 december), wees erbij!

Word lid!